ANNONCE:

Du har garanteret hørt dig selv eller andre sige denne sætning et utal af gange: "Men det er jo stadig efterårsvejr - jeg venter lige lidt med at ringe til værkstedet". Selvom vintervejret lader vente på sig, er det derfor stadig vigtigt at have vinterdæk på bilen. Så snart temperaturen kommer ned omkring syv grader har dækkets egenskaber nemlig stor betydning for dets bremseevne og vejgreb.

- Vinterdæk er fremstillet af blødere gummi end sommerdæk. Derfor kan vinterdæk bedre stå fast på vejbanen, når temperaturen kommer ned på syv grader og derunder. Under de forhold bliver et sommerdæk hårdt og har ikke samme vejgreb som vinterdækket. Og så har vinterdækket flere lameller og et mønster, der giver dækket et solidt vejgreb, når der er sne eller is på vejen, forklarer Georg Nielsen, der er adm. direktør for Continental Dæk Danmark A/S.

Dækkene skal følge det danske vejr
Georg Nielsen råder bilisterne til at vælge dæk, der passer til de danske forhold. Starten på vinteren er ofte grå og våd. Derfor er dækkenes egenskaber på våd vej ekstremt vigtige.

- Nogle tvivler jo på, om det er nødvendigt at køre på vinterdæk herhjemme, når nu vejene oftere er våde end hvide. Men uanset om der er vådt eller snedækket, er det mest sikkert at køre på vinterdæk om vinteren. Og når der nu findes et vinterdæk, der er stærkt og sikkert både på tør og våd vej og i sne, så er der jo ingen grund til at tage unødige chancer med sikkerheden, siger Georg Nielsen.

Selvom 8-9 ud af 10 danske bilister efterhånden kører på vinterdæk, er der stadig næsten 300.000 bilister, som kører på sommerdæk i vinterperioden, viser en undersøgelse fra Dækbranchen Danmark.

Læs mere her:

https://www.continental-daek.dk/personvogne/daek/wintercontact-ts-860

Continental-koncernen

  • Continental udvikler fremtidens teknologi og serviceydelser til bæredygtig og forbundet mobilitet af mennesker og gods. Teknologikoncernen blev grundlagt i 1871 og tilbyder sikre, effektive, intelligente og prisvenlige løsninger til køretøjer, maskiner, trafik og transport. I 2018 havde Continental en foreløbig omsætning på EUR 44,4 mia. og beskæftiger i dag flere end 244.000 medarbejdere i 61 lande.

          Continental_schwarz(2013).jpg