ANNONCE:

Hvornår er det lige, at vinterdækkene skal på? Når den første sne falder? Samtidig med skiftet fra sommertid til vintertid? Eller er det når den første nattefrost har ramt Danmark? Undersøgelser viser, at hver fjerde danske bilist ikke ved, hvornår det anbefales at skifte fra sommer- til vinterdæk.

Men bare rolig. Der er nogle få, gode huskeregler i forhold til det rette tidspunkt at få skiftet fra sommer- til vinterdæk, lyder det fra teknologi– og dækgiganten Continental Dæk Danmark A/S:

- Tallet syv er det vigtigste at huske som bilist. For når termometret kommer ned under syv grader, er det på tide at skifte sommerdækkene ud, siger Georg Nielsen, der er adm. direktør for Continental Dæk Danmark A/S – og forklarer, at vinterdækket har flere lameller og et mønster, der giver dækket et solidt vejgreb, når der er vand, sne eller is på vejen.


Selv ved dryp og sjap på en våd vinterdag
Årstidssvarende dæk på køretøjet er altafgørende, når det kommer til trafiksikkerhed. Kørsel med sommerdæk om vinteren kan derfor have fatale konsekvenser, da dækket ikke er designet til kørsel på våde, snefyldte veje.

- Nogle tvivler på, om det er nødvendigt at køre på vinterdæk herhjemme, når nu vejene oftere er mere våde end hvide. Men uanset om der er vådt eller snedækket, er det mest sikkert at køre på vinterdæk om vinteren. Vinterdæk er fremstillet af blødere gummi end sommerdæk. Derfor er vinterdæk mere skridsikre og under de forhold bliver et sommerdæk hårdt og har ikke samme vejgreb som vinterdækket, forklarer Georg Nielsen.


Tjek mønsterdybde og justér dæktryk
I Danmark er det endnu ikke lovpligtigt at køre med årstidssvarende dæk, men der er lovkrav om, at vinterdæk skal have en mønsterdybde på 1,6 mm. Continentals anbefaling er, at mønsterdybden ikke kommer under 4 mm., da det kan påvirke bremselængden.

Georg Nielsen pointerer, at det er vigtigt at køre med det rette dæktryk for at få det fulde udbytte af dækkets styre- og bremseegenskaber. Han anbefaler, at man spørger sit værksted eller dækforhandler til råds, hvis man er i tvivl om, hvad det rette dæktryk er til familiens køretøj.

Læs mere her:

https://www.continental-daek.dk/personvogne/daek/wintercontact-ts-860

Continental-koncernen

  • Continental udvikler fremtidens teknologi og serviceydelser til bæredygtig og forbundet mobilitet af mennesker og gods. Teknologikoncernen blev grundlagt i 1871 og tilbyder sikre, effektive, intelligente og prisvenlige løsninger til køretøjer, maskiner, trafik og transport. I 2018 havde Continental en foreløbig omsætning på EUR 44,4 mia. og beskæftiger i dag flere end 244.000 medarbejdere i 61 lande.

          Continental_schwarz(2013).jpg