ANNONCE:

Torsdag d. 19. september starter Europa League-gruppespillet, hvor F.C. København lægger ud mod schweiziske F.C. Lugano og de engelske storklubber Manchester United og Arsenal skal også i aktion.
Med Eurosport Player kan du se alle kampe fra gruppespillet frem til finalen i maj 2020.

Efter en turbulent og lang kvalifikation sikrede F.C. København sig europæisk gruppespil med en samlet 3-2-sejr over de lettiske mestre fra Riga. Den europæiske gruppespilsdeltagelse bliver det trettende på 14 sæsoner, hvilket Ståle Solbakken ikke overraskende var svært tilfreds med, da han til FCK’s hjemmeside udtalte:

”Hvilken statistik! Det er jo fantastisk! 13 gruppespil på 14 sæsoner og maksimumpoint i Superligaen - og så med alle de udfordringer, vi har haft denne sæson med skader og nye spillere.”

SE FC KØBENHAVN – FC LUGANO LIVE PÅ EUROSPORT PLAYER TORSDAG FRA KL. 18:00

Nu venter der seks svære og afgørende kampe for Ståle Solbakken og hans mandskab, hvor de i Gruppe B skal op imod Dynamo Kiev, Malmø FF og F.C. Lugano. En gruppe, som FCK har fine chancer for at avancere fra, ifølge fodboldekspert og kommentator Peter Piil:

”Det er overkommelige modstandere, ikke nogen de ikke kan slå. FCK har som klub stor europæisk erfaring og Ståle er en mester i at lægge ’internationale’ taktikker, som skaber tætte kampe.”

Specielt opgørene mod ’naboerne’ fra Malmø FF kan blive tætte og bærer muligvis nøglen til succes for københavnerne, udtaler Peter Piil:

”De skal vinde deres hjemmekampe, de skal vinde i Malmø og så måske spille uafgjort i Lugano. De andre tager også point fra hinanden, men Malmø-kampene bliver vigtige.”

Arsenal og Manchester United i vanskelige grupper
De to engelske storklubber skal også i aktion denne torsdag i Europa League. Begge klubber har haft en vanskelig start på Premier League-sæsonen, hvor især Ole Gunnar Solskjærs Manchester United er blevet kritiseret. Derfor er et afbræk i Europa League måske lige hvad klubberne har manglet. Nemt bliver det dog ikke, da de engelske giganter er endt i svære puljer med lange rejser og stærk modstand.

Manchester United skal i Gruppe L op imod AZ Alkmaar, FC Astana og Partizan Beograd. En på papiret overkommelig gruppe for de røde djævle, som dog bliver vanskeliggjort af udebanekampene mod FC Astana og Partizan Beograd. To opgør der byder på mere end 16.000 kilometers rejse tur/retur.

Lange rejser skal Arsenal ikke på i Gruppe F, hvor de møder Eintracht Frankfurt, Standard Liege og Vitoria de Guimaraes. Til gengæld burde opgørene mod Frankfurt og Standard Liège blive vanskelige. Frankfurt er kommet godt fra land i Bundesligaen og ligger i øjeblikket nr. 7, mens Standard Liège fører den belgiske Jupiler League.

Om Arsenal når Europa League-finalen for andet år i træk eller Manchester United kan gentage successen fra 2017 kan du følge på Eurosport Player, som giver adgang til alle kampe frem til finalen i maj 2020.

6 facts om FC København

Flest KampeWilliam Kvist (425)
Flest MålDame N’Doye (91)
Yngste DebutantKenneth Zohore (16 år & 35 dage)
Yngste MålscorerMohamed Daramy (16 år & 263 dage)
Bedste resultat i Europa League1/8 finale i 2016/17
Bedste resultat i Champions League1/8 finale i 2010/11