Både Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard er med i THE PLAYERS Championship i denne uge og i selskab med hele verdenseliten spiller de om mere end 80 millioner kroner, hvoraf vinderen får 15 millioner kroner. Det er den største præmiecheck i golf nogensinde.

Hvis du vil følge de to danskeres deltagelse i turneringen kan du se med på den nye streamingtjeneste GOLFTV, som viser alle årets PGA TOUR turneringer. Udover live golf kan du se eksklusiv dækning af udvalgte spillere og huller, samt bonus indhold med Tiger Woods.

Et månedsabonnement koster 49.- og lige nu tilbydes 1 måneds gratis adgang her.    

null
Både Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard skal finde storspillet frem, hvis de vil blande sig i kampen om topplaceringerne, i det som amerikanerne kalder ”den femte major”. Hele verdenseliten forventes at være med. Det betyder samtlige af verdens 50 bedste spillere, inklusive Tiger Woods, Justin Rose, Rory McIlroy, Dustin Johnson og Brooks Koepka.

- Jeg glæder mig til at følge danskerne, og som Lucas Bjerregaard spillede i forrige uge, så tror jeg på, at han kan levere et godt resultat og Thorbjørn Olesen har jo flere gange vist, at han kan spille op med de bedste, så jeg forventer en god dansk uge på TPC Sawgrass, siger den tidligere topspiller og nuværende kommentator på GOLFTV, Søren Hansen.

De store forhåndsfavoritter har alle vist, at de er godt spillende i øjeblikket, så der er lagt op til en forrygende udgave af spillernes eget mesterskab. THE PLAYERS Championship er rykket frem til marts, så det bliver første gang i 2019 at hele verdenseliten er til start i samme turnering og betegnelsen ”den femte major” er således meget retvisende.

- Stemingen er som en major og det er årets bedste turnering på PGA TOUR, det er der ingen tvivl om, siger Søren Hansen, der selv spillede med i THE PLAYERS Championship i 2008.

null
Et kig ned på listen over tidligere vindere viser, at det er de største spillere, der har vundet turneringen. Tiger Woods har vundet to gange, Phil Mickelson, Rickie Fowler, Jason Day og Sergio Garcia har vundet og kigger man længere tilbage er Jack Nicklaus navn hele tre gange indgraveret på trofæet.

TPC Sawgrass har siden 1982 været hjemsted for THE PLAYERS Championship og den efterhånden legendariske bane er bygget til at være vært for store golfturneringer. Det er en såkaldt ”Stadium Course”, hvor mange af hullerne har naturlige tilskuertribuner omkring sig og dermed giver en helt unik stemning.

Intet sted på banen er stemningen så elektrisk som omkring det ikoniske 17. hul. Et par 3 hul på bare 125 meter, men med en ø-green, der gør at selv verdens bedste spillere kan få hjertebanken, når de skal slå slaget ind mod green. I de sidste 14 udgaver af THE PLAYERS Championship er der i gennemsnit slået 50 bolde om året i den store sø, der omkranser 17. green, så selv verdens bedste bliver påvirket af det ikoniske hul med de tusindevis af tilskuere.

- Når man kommer op ad 16. hul, så begynder man at kigge over på 17. og ser de mange tilskuere, men hullet ligger i baghovedet på én det meste af dagen. Man kan ikke rigtig se hul 17 før man kommer frem på 16. på grund af de mange tribuner, men man kan høre det, fortæller Søren Hansen, der glæder sig til at følge turneringen som kommentator i år.

Udover at se med live på GOLFTV, kan du via facebook siden stille spørgsmål til de danske kommentatorer og eksperter mens turneringen er igang.

DANSKERNE:

Thorbjørn Olesen

 • 29 år
 • Nummer 46 i verden
 • 5 sejre på European Tour (Sicilian Open 2012, Perth International 2014, Alfred Dunhill Links 2015, Turkish Airlines Open 2016, Italian Open 2018)
 • Bedste placering på PGA TOUR: nr. 3 ved WGC Bridgestone Invitational
 • Spillede THE PLAYERS Championship i 2013, men klarede ikke cut
 • Var en del af det vindende europæiske Ryder Cup hold i 2018


Lucas Bjerregaard

 • 27 år
 • Nummer 50 i verden
 • 2 sejre på European Tour (Portugal Masters 2017 og Alfred Dunhill Links 2018)
 • Bedste placering på PGA TOUR: nr. 12 i Honda Classic i 2019
 • Debut ved THE PLAYERS Championship

1 måneds gratis adgang her.