Vi troede, det ville blive for dyrt og omfattende at bygge et helt nyt hus. Men vi fandt ud af, at det på lang sigt faktisk var den billigste løsning at bygge nyt med eurodan-huse. Og så fik vi et hus, der passede perfekt til vores behov, og med den helt rigtige beliggenhed. 

Det fortæller Pia Lindeskov Nortoft, der sammen med sin mand Rune besluttede sig for at bygge et nyt typehus med eurodan-huse.  

De fandt nemlig ud at, at det faktisk var billigere at rive deres daværende hus ned og bygge et helt nyt, end at udbygge det gamle hus, så det passede til den voksende families behov.

Beliggenhed eller indretning? 
Pia og Rune besluttede sig for at flytte fra København til Roskilde, da de ventede barn nummer to. Men de stod foran et stort valg. For hvad var vigtigst? Husets beliggenhed eller indretning? 

Beliggenheden vandt, og de flyttede i 2013 ind i et ældre hus, som lå placeret lige efter parrets ønsker. Til gengæld var huset ikke indrettet helt, som familien gerne ville have det, og det lå desuden i en rigtig dårlig energiklasse. 

 - Med to voksne og to børn manglede vi et værelse, og vi ville også gerne bygge et nyt badeværelse og isolere huset bedre. Så det gik vi i gang med at undersøge mulighederne for, beretter Pia Lindeskov Nortoft om parrets oprindelige planer.

null
Pia, Rune og børnene Jamie og Sofia udgør den lille familie, der i dag bor i drømmehuset, som de byggede med eurodan-huse.

Mens familien undersøgte mulighederne for at udbygge, fik de foreslået et alternativ: Hvorfor ikke bare rive det eksisterende hus ned og bygge et helt nyt hus på samme grund? 

 - Vi syntes det lød helt vildt og lidt for meget, når vi ‘bare’ ville bygge et ekstra værelse og et nyt badeværelse. Men vi besluttede os for at undersøge det, mindes Pia Lindeskov Nortoft. 

Derfor kontaktede Pia og Rune eurodan-huse for at forhøre sig om muligheden for at bygge et hus på den grund, som de i forvejen vidste havde den perfekte beliggenhed. Og det skulle vise sig at være en god idé.

Den bedste langsigtede løsning 
Da de snakkede med eurodan-huse fandt de blandt andet ud af, hvor mange penge, de kunne spare ved at bygge et nyt hus, der levede op til de nyeste energikrav.  

Sammenlignet med det gamle hus, var besparelserne på el- og varmeregningerne faktisk så store, at de var med et at give familien råd til at bygge det nye hus. 

 - Vi fandt ud af, at det faktisk var den løsning, der bedst kunne betale sig på lang sigt. Vi sparer penge på el og varme, som vi i stedet kan bruge på at betale af på huset. Besparelsen gør, at det hele kan køre rundt. Og så har vi jo nu et hus med større værdi, fortæller Pia Lindeskov Nortoft.

nullnull
Øverst ser du det gamle hus, som familien i sin tid købte og siden rev ned. Nederst er det nye, som med blandt andet en stor og flot terrasse er bygget helt efter familiens ønsker.

Huset passer til familiens behov 
Da familiens yngste medlem kom til verden i 2016, besluttede parret derfor at bygge et nyt typehus med eurodan-huse.

Ved at bygge et helt nyt hus fik Pia, Rune og parrets to børn et hus skræddersyet til netop deres behov. Noget, som var vigtigt for dem, da de valgte at bygge med eurodan-huse.

 - Hos eurodan-huse var de super hjælpsomme og fleksible. De hjalp os med at lave den perfekte plantegning, så vi får det bedste ud af huset. Hver kvadratmeter bliver udnyttet til fulde, og det betyder meget som familie, at man har den ekstra plads, glædes Pia Lindeskov Nortort over her to år efter, at familien flyttede ind i det nye hus.

Dermed har familien i dag et hus bygget og designet efter lige præcis deres ønsker og behov – og på lige præcis den grund i Roskilde, som de i sin tid blev så glade for.