Med et nyt hus sparer jeg penge på den lange bane. Huset er designet efter min families behov, og har den perfekte beliggenhed for os. Og det var intet problem at, der allerede stod et hus på grunden, for det blev revet ned for at gøre plads til vores nye hus.

Det fortæller Thomas Dahl, eurodan-huses administrerende direktør, der selv er i gang med et 'Riv ned og byg nyt'-projekt med eurodan-huse.

Og der kan være mange fordele i selv at bygge et nyt hus, der er skræddersyet til netop dine behov. Også selvom det betyder, at du skal rive et andet hus ned først.

Direktørens gode erfaringer 
Hos eurodan-huse har administrerende direktør Thomas Dahl selv særdeles gode erfaringer med konceptet, som kaldes ‘Riv ned og byg nyt’. 

Efterhånden som familien er blevet udvidet med fire børn, har han og den voksende familie flere gange måtte flytte i større huse. Thomas Dahl er netop nu i gang med sit eget ‘Riv ned og byg nyt’-projekt, og direktøren nyder selv godt af de mange muligheder, der er for at tilpasse huset netop hans families ønsker. Hvert hus bliver nemlig skræddersyet til den enkelte kundes individuelle behov.

- Med et hus får du alt det, du søger som børnefamilie, og min families behov er de samme, som mange andre kunders. Børnene bliver større, og du får brug for flere kvadratmeter. Fire drenge kræver altså masser af plads, fortæller Thomas Dahl.
null
Administrerende direktør Thomas Dahl har personligt gode erfaringer med at rive gammelt hus ned for at bygge nyt.

Riv ned og byg nyt: dit hus, dine valg – og mindre vedligeholdelse 
Når du køber et ældre hus, kan du risikere at skulle gå på kompromis med dine egne ønsker. Gamle huse er nemlig ofte dårligt indrettede og med små værelser.

Men vælger du at rive huset ned og bygge nyt på grunden, kan du helt selv være med til at bestemme indretningen. Og det er kun en af de fordele, som Thomas Dahl selv har opdaget, siden han byggede sit første hus med eurodan-huse i 2004.
nullnull
Herover kan du se resultatet før og efter et 'Riv ned og byg nyt'-projekt med eurodan-huse.

- Når du flytter ind i et nyt hus, er der ingen ulemper. Da vi boede i lejlighed kunne vi ikke holde varmen. Nu har du altid varmen, du har altid en parkeringsplads, og du har helt selv bestemt, hvilken bolig du bor i. Og så er der lavere udgifter på den lange bane, fortæller direktørens erfaringer.

De lavere udgifter kommer blandt andet på grund af lavere el- og varmeregninger sammenlignet med ældre huse. Huset er nemlig bygget efter de nyeste energikrav. Og så er huse fra eurodan-huse desuden fri for vedligeholdelse de første ti år af husets levetid.

Grunden er det vigtigste 
Når du vælger at rive ned, er der derfor kun én ting, der i første omgang betyder noget: grunden. Huset der står skal jo rives ned alligevel, så du kan derfor fokusere på at finde den helt rigtige grund at bygge dit drømmehus på. 

At finde den perfekte byggegrund er blot en af de fem råd, som eurodan-huses administrerende direktør Thomas Dahl herunder giver til dig, som måske ligesom ham drømmer om at bygge drømmehuset.

Direktørens fem gode råd til ‘Riv ned og byg nyt’

1) Find den rigtige grund 
Hvor vil du gerne bo ift. arbejde, børn og fritidsinteresser? Sørg for at finde den rigtige grund med den rigtige beliggenhed. Det skal være afklaret, inden du bygger nyt. Og du behøver ikke tænke for meget over, om der allerede står et hus på grunden – det river du jo ned alligevel. 

2) Riv det gamle hus ned 
Når du har fundet din grund, skal du have revet det eksisterende hus ned. Find ud af prisen på nedrivningen, og tænk det ind i det samlede budget. Og vær opmærksom på, at selve jorden du bygger på skal være klar til det nye hus.  

3) Find ud af, hvad du kan bygge 
Du kan selv designe din nye bolig, men der er nogle få ting, du skal have med i tankerne, når du designer dit drømmehus. Der kan for eksempel være lokalplaner, der skal overholdes når du bygger. Find ud af, hvilke rammer du arbejder under, inden du starter designprocessen. 

4) Snak med eurodan-huse  
Nu er du klar til at tage fat i eurodan-huse, så du kan få det økonomiske overblik over den samlede proces. Du får garanti på, at den aftalte pris også er den endelige pris, når du bygger med eurodan-huse. Du kan også vælge eurodan TOTAL, hvor eurodan-huse er med dig hele vejen, og sikrer dig både det økonomiske overblik og den økonomiske sikkerhed. 

5) Snak med din bank 
Når økonomien er aftalt med eurodan-huse, skal den aftales med banken. Når finansieringen er på plads, er du helt klar til at starte dit byggeprojekt. 

Vælger du at gå med eurodan TOTAL-løsningen, er eurodan-huse med dig fra første skridt. Du vælger bare en byggegrund og designet på dit drømmehus. Du betaler direkte til eurodan-huse, og betalingen for både byggegrund og byggeri falder først, når huset er færdigt, og du får overrakt nøglerne.


Læs mere om eurodan-huse her.