Det er godt at bo på landet. For ikke nok med, at børn, der vokser op uden for byerne har mere plads og mere natur at boltre sig i, så bliver de faktisk også mindre syge end børn, der vokser op i byerne. Bybørn udvikler nemlig langt oftere allergi og allergisk astma som voksne sammenlignet med folk, der er vokset op på landet – ifølge en række forskningsresultater.

Udover at ungerne på landet kan se frem til et voksenliv uden allergier, er de også generelt mindre syge end andre børn. I gennemsnit bliver de indlagt på sygehuset 11-14 procent mindre end landsgennemsnittet, siger tal fra Danmarks Statistik.

Go´on kårer Årets Lokale Ildsjæl. Nominér din egen kandidat her.

Men det er ikke kun børnene, der har det bedre på landet. Undersøgelser viser også, at voksne på landet har en højere livskvalitet end folk i byerne. Det skulle man måske ikke tro, særligt med alle de fordomme, som folk har om livet uden for de store byer – eller Udkantsdanmark, som nogle kalder det.

For netop at sætte fokus på den høje livskvalitet på landet, har benzinkæden Go’on – der primært har stationer i det lokale Danmark – lavet videoen nedenunder, hvor de laver sjov med de mange fordomme.

Artiklen fortsætter under videoen.

 

Ildsjælene gør forskellen
Men der er altså god grund til at være begejstret for livet på landet, og især for de mennesker, der bor der. Ud over naturen og roen hænger det gode liv på landet nemlig sammen det stærke fælleskab og de lokale ildsjæle, der sørger for, at der altid er masser aktiviteter og arrangementer at deltage i.

For at sætte fokus på disse vigtige ildsjæle hylder benzinkæden Go’on hverdagens helte med kåringen af Årets Lokale Ildsjæl. Ildsjæle, som gennem en frivillig indsats gør en særlig stor indsats for at skabe liv og aktiviteter i lokalområdet.

Go’on tror nemlig på styrken i det lokale og har selv åbnet 145 tankstationer i de landsbyer og områder, hvor andre typisk lukker ned. Hvis du har en ildsjæl i tankerne, der gør en stor forskel i dit område, kan du læse mere om, hvordan du indstiller din favorit-ildsjæl her. Med prisen følger en kontant belønning på 25.000 kr.