De sidste 100 år er folk valfartet fra landet til storbyerne, hvor det er mere kompliceret at bestille en kop kaffe, end det er at løse en andengradsligning, og hvor det altid blot er et spørgsmål om tid, før din nye cykel bliver stjålet. Det er også i storbyen, at en toværelseslejlighed koster mere end et hus på landet, men det er sjovt nok ikke en livsstil, der giver os en højere livskvalitet.

Det viser en undersøgelse fra Gallup, der slår fast, at folk i landdistrikterne er lykkeligere end folk i byerne. En forklaring på det kunne være de stærke fælleskaber, trygheden og sammenholdet med andre mennesker, man finder i de små landsbysamfund.

Go´on kårer Årets Lokale Ildsjæl. Nominér din egen kandidat her

Folk har dog stadig en masse fordomme om livet i landsbyerne. Og for netop at sætte fokus på den høje livskvalitet på landet, har benzinkæden Go’on – der primært har stationer i det lokale Danmark – lavet videoen nedenunder, hvor de laver sjov med de mange fordomme.

Artiklen fortsætter under videoen.

 

Flyt til ildsjæledanmark
Så i stedet for at kalde det smukke Danmark uden for byerne for Udkantsdanmark, burde man i stedet kalde det for livskvalitetsdanmark eller ildsjæledanmark. Det er nemlig i høj grad de lokale ildsjæle, der gør en forskel i de mange lokalsamfund. De mennesker, der med deres liv og virke gør en kæmpe forskel for andre, og som gennem frivilligt arbejde gør en særlig indsats for at skabe liv og sammenhold lokalt. Måske er det en fodboldtræner, en spejderleder, en skolelærer eller en helt fjerde.

Go’on fejrer de lokale helte
Uanset hvad ildsjælene bidrager med, fortjener de at blive fejret og anerkendt for deres vigtige arbejde. Det mener i hvert fald den danske benzinkæde Go’on, der altid har troet på styrken i det lokale Danmark. Med deres 145 lokale tankstationer har Go’on gjort det til deres mission at åbne op, hvor andre lukker ned.

Af samme årsag vil Go’on gerne hylde disse ildsjæle med kåringen af Årets Lokale Ildsjæl og en kontant belønning på 25.000 kr. Det kan så være alle fra den passionerede håndboldtræner over den energiske igangsætter til ham eller hende, der altid arrangerer løbeture eller fællesspisning. Det er fjerde år i træk, at Go’on hylder de lokale helte, og du kan læse mere om, hvordan du indstiller din favorit ildsjæl her.