ANNONCE:

Normalt slår Jesper Koch sine folder som dommer i Masterchef på TV3 og Viasat, men fra tirsdag den 29. oktober kl. 20.00 på samme kanal kan man opleve ham i en helt ny rolle. Her er det nemlig ham selv, der har hånden på kogepladen, når Koch’en På Toppen ruller over skærmen.

I programmet følger man dagligdagen på luksushotellet Alsik i Sønderborg, hvor de uforudsete udfordringer står i kø, så selv en rutineret kok som Jesper Koch får sved på panden som ansvarlig for personalet og de tre restauranter i det enorme hotel med 190 værelser.

Særligt hotellets luksusrestaurant, hvor håbet er at få en Michelin-stjerne, sætter ekstra pres på Jesper Koch.

 

-Det er uden tvivl den hårdeste opgave, jeg nogensinde har kastet mig over. Der er bare meget på spil, når man har ansvaret for et luksushotel til 750 mio. kr., hvor forventningerne til mad og service er tårnhøje, fortæller Jesper Koch om strabadserne med at få det spritnye hotel op at køre.

null
Råt for usødet
Og det har kostet blod, sved og tårer at blive klar til åbningen, og for Jesper Koch har det været fedt at få et tv-hold med på den vilde rejse.

-Grundlæggende fortæller vi den vanvittige historie om, at der var nogen i Sønderborg, der for fire år siden satte sig ned og sagde: Vi vil bygge et luksushotel til 750 mio. kr. og Jesper Koch skal stå for alt, hvad der har med mad, drikkelse og personale at gøre. Det er den historie, der bliver fortalt med alt, hvad der hører med af udfordringer, konflikter og op- og nedture, fortæller han og uddyber, at tv-holdet har fået lov at komme med bag kulissen, så seerne kan se, hvordan det hele foregår.

-Jeg laver ikke om på mig selv, bare fordi der er tv på. Jeg er, som jeg er, og seerne får det råt for usødet. Det har været en vild rejse, og jeg håber, at folk vil se med, siger Jesper Koch om programmet, der har masser af både sjove og alvorlige episoder med fra dagligdagen på hotellet.

Som eksempelvis i det første afsnit, hvor hotellet fejrer sin åbning med at dele 6000 gratis frikadeller ud til byens indbyggere. Jesper Koch er blevet lovet hjælp fra kommunen i form af medhjælpere til at lange de mange deller over disken. Men det hold, der tropper op, er mildt sagt en anelse ældre, end Jesper har regnet med.

Han tager dog udfordringen i stiv arm, og med højt humør og præcise anvisninger får han hurtigt styr på den aldrende flok pensionister. 

null
”De havde den rigtige attitude, så det gik fint. En smule langsomt, men fint, griner Jesper Koch, der også har den alvorlige grimasse på i programmet.

Meget på spil
I Koch’en På Toppen er det nemlig tydeligt, at der er meget på spil. Både for ham og for hotellet.

-Den største udfordring ved at lave så stort et hotel som Alsik, hvor der er 190 værelser, tre restauranter og Nordeuropas største spa, har været, om der er gæster nok til, at det kan løbe rundt. Den anden udfordring er, om jeg har kunnet finde 150 personer til personale i en region, hvor arbejdsløsheden faktisk er lav. Og som har de kvaliteter, der skal til, siger han og uddyber:

-Jeg er ansvarlig for at holde den høje standard, og derfor er jeg også nødt til at være lidt hård i kanten. Men når man ser programmet, er man ikke i tvivl om, at vi har en god humor sammen, og vi løfter i flok, siger Jesper Koch, der ikke kan afsløre mere af handlingen, før det første program har været vist.

Første afsnit i den nye serie Koch’en På Toppen ruller over skærmen tirsdag den 29. oktober kl. 20.00 på TV3 og Viasat. Læs mere her.