ANNONCE:

For hunde er sunde tænder lig med et godt liv. Men mange hunde har faktisk tandkødsproblemer, hvilket kan give dem problemer og gøre ondt.

Selv om ni ud af ti hundeejere tror, at deres hund har sunde tænder og tandkød, så er virkeligheden ofte en anden.

Det viser undersøgelser foretaget af det førende europæiske mærke indenfor hundetandpleje, PEDIGREE® DentaSTIX™, der afslører, at otte ud af ti hunde over tre år har tandkødsproblemer. Særligt er det små hunde, der ofte har problemer med tænderne.

-Den hyppigste årsag til tand og tandkødsproblemer er bakterier, der trives i den plak, der samles på hundens tænder. Hvis hundens tænder ikke rengøres for plak og tandsten, kan det i værste fald føre til betændelse, tandtab og andre tandsygdomme, forklarer specialdyrlæge i odontologi Jens Ruhnau fra TandDyreklinikken, der er en af Danmarks førende eksperter  i hundes tænder og tandkød.

null
For at undgå plak anbefales det, at man børster sin hunds tænder dagligt, men det kan ikke altid lade sig gøre i praksis. Heldigvis findes der et godt supplement til tandbørstningen i form af PEDIGREE® DENTASTIX ™.

Når det kommer til tandbørstningen, er det vigtigt, at du bruger tandpasta og en tandbørste lavet til hunde.

-Mange mennesker bruger tandpasta med fluor, men det anbefales ikke til hunde, fordi de ofte sluger fluor, hvilket kan være skadeligt for din hund. Hvis din hund er uvant med tandbørstning, kan det tage op til 6-8 uger, før den vænner sig til det. Så giv ikke op med det samme, siger Jens Ruhnau.

3 tegn på, at din hund kan have tand- eller tandkødsproblemer.

 1. Blødende tandkød: Plak, der ikke børstes væk, kan forårsage betændelse, hvilket igen kan forårsage blødende tandkød. Blødende tandkød skal altid tages alvorligt og behandles af en dyrlæge.
 2. Dårlig ånde: Mange mennesker tror, ​​at dårlig ånde er noget, der forekommer naturligt i hunden, men det er ikke tilfældet. Ildelugtende ånde skyldes normalt problemer i tænder eller tandkød.
 3. Modløshed: En hund, der bliver mindre aktiv og entusiastisk, og som ikke ønsker, at du kommer tæt på munden, kan have problemer i mundhulen. Husk dog også, at en hund, der har et mundproblem, ikke nødvendigvis behøver at udvise symptomer.

 

Fakta om PEDIGREE® DENTASTIX™ Daily

DENTASTIX™ er udviklet af PEDIGREE’s dyrlæger, og det er videnskabeligt bevist, at PEDIGREE® DENTASTIX ™ Daily reducerer opbygningen af ​​tandsten med op til 80 procent ved daglig brug.

 • PEDIGREE® DENTASTIX ™ hjælper med at rengøre tænder, der er vanskelige at få adgang til.
   
 • De indeholder ikke tilsat sukker og er fedtfattigt.
   
 • Indeholder ingen kunstige aromastoffer eller farvestoffer.
 • Indeholder aktive ingredienser, der hjælper med at fange calcium i munden og bremse opbygningen af ​​tandsten. Ingredienserne er helt sikre for både dyr og mennesker.
 • Indeholder E-vitamin, der medvirker til at opretholde et sundt tandkød.

Se mere her.