ANNONCE:

For en hund er der stor fornøjelse i at bide og tygge i alt fra gamle sutsko til store grene. Men vidste du, at noget legetøj samt bestemte ting fra naturen kan være direkte skadelige for hundes tænder?

Det drejer sig særligt om hårde produkter lavet af nylon, hård plast, tennisbolde samt ben eller horn, der kan skade hundens tænder. Nøjagtigt lige som mennesker kan knække en tand på en sten eller andet, sker det også for hunde.

Faktisk vurderer nogle studier at op mod ¼ af alle hunde har skader på tænderne.

-Der er en risiko for, at hårdt tyggelegetøj, knogler og horn kan knække hundens tænder og beskadige tandkødet, fortæller specialdyrlæge i veterinær odontologi, Jens Ruhnau fra TandDyreklinikken, der er en af Danmarks førende eksperter i hundes tænder og mundsygdomme.

null
Hundeejere opdager ikke mundproblemer
Det er vigtigt at have fokus på din hunds tænder, for tænderne er et af hundens vigtigste værktøjer.  En hund, der bliver mindre aktiv og entusiastisk, og som ikke ønsker, at du kommer tæt på munden, kan have problemer i mundhulen. Gode tænder, godt liv.

Undersøgelser udført af det førende europæiske mærke indenfor hundetandpleje, PEDIGREE® DentaSTIX™, viser faktisk, at op mod otte ud af ti hunde over tre år har tandkødsproblemer i større eller mindre grad. Særligt små hunde har problemer med tænderne pga. tætsiddende tænder, men tandproblemer kan ramme alle hunde. Ikke desto mindre mener ni ud af ti hundeejere, at deres hund ikke har problemer.

-Den hyppigste årsag til dårlig mundhygiejne hos hunde er bakterier, der trives i den plak, der samles på hundens tænder. Hvis hundens tænder ikke rengøres for plak og tandsten, kan det i værste tilfælde føre til betændelse, tandtab og andre tandsygdomme, forklarer Jens Ruhnau, der for at undgå plak anbefaler, at man børster sin hunds tænder dagligt.

null
Det kan dog være svært at få hundens tænder børstet hver dag, selvom det er det absolut bedste.  Heldigvis findes der et godt supplement til tandbørstningen i form af PEDIGREE® DENTASTIX ™, der er udviklet med dyrlæger og videnskabeligt bevist reducerer tandstensopbygningen med op til 80%*.

Det er bevist, at PEDIGREE® DENTASTIX ™ reducerer opbygning af tandsten, og at de fremmer et sundt tandkød. Derudover indeholder de ikke så mange kalorier, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om, at hunden tager på, forklarer Jens Ruhnau, der også anbefaler, at man som hundeejer hyppigt kigger ind i hundens mund for at opdage evt. ændringer, og at man supplerer tandbørstningen med eksempelvis PEDIGREE® DENTASTIX ™

*Ved daglig brug.

3 tegn på, at din hund kan have tand- eller tandkødsproblemer.

  1. Blødende tandkød: Plak, der ikke børstes væk, kan forårsage betændelse, hvilket igen kan forårsage blødende tandkød. Blødende tandkød skal altid tages alvorligt og behandles af en dyrlæge.
  2. Dårlig ånde: Mange mennesker tror, ​​at dårlig ånde er noget, der forekommer naturligt i hunden, men det er ikke tilfældet. Ildelugtende ånde skyldes normalt problemer i tænder eller tandkød.
  3. Modløshed: En hund, der bliver mindre aktiv og entusiastisk, og som ikke ønsker, at du kommer tæt på munden, kan have problemer i mundhulen. Husk dog også, at en hund, der har et mundproblem, ikke nødvendigvis behøver at udvise symptomer.

 

Fakta om PEDIGREE® DENTASTIX™ Daily

DENTASTIX™ er udviklet af PEDIGREE’s dyrlæger, og det er videnskabeligt bevist, at PEDIGREE® DENTASTIX ™ Daily reducerer opbygningen af ​​tandsten med op til 80 procent ved daglig brug.

  • PEDIGREE® DENTASTIX ™ hjælper med at rengøre tænder, der er vanskelige at få adgang til.
  • Indeholder aktive ingredienser, der hjælper med at fange calcium i munden og dermed bremse opbygningen af ​​tandsten.
  • Indeholder E-vitamin, der medvirker til at opretholde et sundt tandkød.
  • De indeholder ikke tilsat sukker og er fedtfattige.
  • Indeholder ingen kunstige aromastoffer eller farvestoffer.

Se mere her.