ANNONCE:

At det er usundt at ryge, ved de fleste. For 47-årige Ulla Kristensen fra Voldom mellem Aarhus og Randers blev risikoen yderst konkret, da hun sidste år fik konstateret kræft i skjoldbruskkirtlen. Uagtet, at sygdommen ikke nødvendigvis skyldes rygning, var beslutningen om at stoppe med at ryge helt naturlig for hende.

”Jeg har røget, siden jeg var 18 år kun afbrudt af et enkelt rygestop på 1 1/2 år. Dengang var jeg så naiv, at jeg troede, at jeg igen kunne begynde at festryge, men det kunne jeg ikke, og jeg faldt i igen. Men efter mit seneste rygestop er jeg nu fuldt bevidst om, at jeg aldrig skal tænde en cigaret igen,” fortæller Ulla Kristensen.

 

Børnebørnene er vigtige
Ullas mand er også ryger, og sammen har de  gennem en årrække talt om, at nu var det tid til at stoppe og gå på kur, dyrke motion og så videre. Senest i sommerferien sidste år, talte de om, at nu skulle det være, da de ikke ønskede med tiden at opleve at få børnebørn, som ikke måtte eller ville komme hos dem, fordi de ryger.

Men der var altid en god grund til lige at “vente til på mandag.” Men det ændrede sig som nævnt, da Ulla i oktober sidste år fik konstateret kræft i skjoldbruskkirtlen.

Efter to operationer samt behandling med radioaktiv jod ser alt nu heldigvis normalt og fredeligt ud, men Ulla skal stadig overholde sine kontroller hvert halve år de næste fem år.

Det var let at kvitte tobakken
”Beslutningen om at stoppe med at ryge var pludselig ikke svær efter sådan en omgang, og jeg forsøgte mig først et par dage med en e-cigaret, men den smag, det gav mig i munden, kunne jeg slet ikke vænne mig til,” fortæller hun og uddyber.

null
”Så jeg købte en pakke Nicorette Cooldrops 2 mg sugetabletter. Jeg læste mig frem til, at jeg max måtte bruge 12-15 stk. i døgnet, men jeg kan kun nå 4-5 stk*. Jeg kan slå mig selv i hovedet over, jeg ikke har gjort det noget før, nu jeg har erfaret, hvor let det har været at kvitte tobakken,” fortæller Ulla Kristensen, hvis mand stadig ryger med hendes velsignelse.

”Min erfaring siger mig, at man stopper med at ryge, når man er klar. Jeg kan ikke tvinge ham, men er overbevist om, at han er tættere på end nogensinde før. Han er varm på nikotinmundsprayen, så det bliver spændende at følge, når han kommer så langt,” slutter Ulla Kristensen

*Brug 8-12 sugetabletter om dagen, dog højst 15. Ulla Kristensen blev betalt af producenterne af Nicorette for den tid, der blev brugt til optagelse af denne video. For mere information se www.nicorette.dk DK/NI/19-1467a