Millioner af fans af den historiske dramaserie Downton Abbey kan nu ånde lettede op. Den sidste fortælling om livet i den engelske overklasse blandt herskab og tjenestefolk er nemlig ikke fortalt endnu.

Fire år efter, at det sidste afsnit trillede over skærmen, har den længe ventede filmversion premiere 12. september i biografer landet over. Og der er nok at glæde sig til.

Artiklen fortsætter under traileren

 

Besøg af den royale familie
Filmversionen af Downton Abbey, der er skrevet af tv-seriens skaber, Julian Fellowes, foregår ét år efter, hvor serien sluttede, nemlig i 1927. Her er vi tilbage hos den aristokratiske Crawley slægt og deres tjenestefolk på Downton Abbey.

Midt i de vante intriger og forviklinger forbereder alle sig på et yderst fornemt besøg, da selveste Kong George den 5. og Dronning Mary har planlagt at slå vejen forbi Downton Abbey. Og naturligvis går bølgerne højt i bestræbelserne på at imødekomme det royale besøg.

Men de økonomiske efterdønningerne fra tiden efter 1. Verdenskrig præger stadig Crawley slægten, der pengemæssigt er langt fra storhedstid. I manglen på det store økonomiske overskud må de derfor søge hjælp hos deres gamle butler, Carson, der skal sikre, at det royale besøg forløber uden problemer. Spørgsmålet er dog, om Carson er villig til at vende tilbage.

Samtidigt kæmper både herskab og tjenestefolk indbyrdes med såvel store som små problemer, men også kærlighed og nye venskaber opstår i kølvandet på de kongelige gæsters ankomst. 

Kendte ansigter vender tilbage
De mange fans af serien kan glæde sig til et gensyn med en lang række af de mest populære ansigter. Af det originale cast vender de fleste nemlig tilbage inklusive Maggie SmithMichelle Dockery, Hugh Bonneville og mange flere. Af nye ansigter kan vi se frem til Imelda Staunton(Harry Potter og Shakespeare in love), Geraldine James(Sherlock Holmes og Alive i Eventyrland) og David Haig(Killing Eve) samt mange flere.´

Du kan med andre ord roligt glæde dig til herligt gensyn med familien Crawley og det altid underholdende liv på Downton Abbey.

Bestil billetter gennem kino.dk

Downton Abbey får premiere den 12. September 2019

Bestil billetter her.