Når det er tid til at kvitte cigaretterne for altid, er der selvfølgelig flere måder at gøre det på. Har du en god plan til at holde op med at ryge? Har du prøvet flere gange tidligere?

Nikotinprodukter kan øge dine chancer for at holde op med at ryge, men på trods af dette, er der mange, der vælger, at stoppe med at ryge uden nogen form for hjælp udover deres viljestyrke. Hvorfor? På grund af nogle almindeligt forekommende myter omkring nikotinprodukter. Nedenfor er nogle af de mest almindeligt forekommende myter anført – og de virkelige fakta.

#Myte 1: "Nikotinprodukter er lige så skadelige som rygning"
Mange mennesker tror, at det er lige så skadeligt, at bruge nikotinprodukter, som det er at ryge cigaretter. Nikotinprodukter kan faktisk hjælpe dig med at holde op med at ryge, samtidig med, at du undgår mange af de farlige kemikalier, som findes i cigaretter. Cigaretter er en velkendt årsag til kræft, hjertesygdomme og en lang række andre sygdomme. Det er de farlige kemikalier i røgen, der forårsager de fleste af de skadelige påvirkninger – ikke nikotinen.

#Myte 2: "Nikotinprodukter er lige så vanedannende som rygning"*
Sandsynligheden for længerevarende afhængighed af nikotinprodukter er lav. Derfor bytter du ikke bare én afhængighed ud med en anden, når du bruger nikotinprodukter. En af grundene til, at nikotinprodukter er mindre vanedannende er, at det tager længere tid for nikotinen at nå hjernen, end det tager, når du ryger en cigaret.

#Myte 3: "Nikotinprodukter virker ikke"
Dette er nok en af de mest almindeligt forekommende myter. Når nikotinprodukter anvendes korrekt, kan de øge rygerens chancer for at holde op med at ryge. Grunden til, at det ikke lykkes folk at holde op, når de bruger af nikotinprodukter, er ofte, at de ikke bruger nok af produkterne, eller at de ikke bruger produkterne længe nok til at bryde rygevanen.

#Myte 4: "Nikotinprodukter er dyrere end rygning"
Troen på, at nikotinprodukter er for dyre, er heller ikke usædvanlig. Men det er ikke dyrere end at ryge cigaretter. Hvis vi sammenligner det med udgifterne ved rygning, bliver du sikkert overrasket – 10 stykker nikotintyggegummi koster cirka 11 kr. om dagen, hvorimod 10 cigaretter koster cirka 22 kr.*

Holdet bag NICORETTE® mener, at det at holde op med at ryge er en af de mest fantastiske ting, du kan gøre, men det er også en af de hårdeste. Derfor har de udviklet NICORETTE® Stop-program, som hjælper dig med at kvitte cigaretterne og nikotinen. Nikotinprodukter kan øge dine chancer for at holde op med at ryge. Og det er fantastisk! Du får en skræddersyet plan for, hvor meget af produktet du skal bruge, og hvor længe du skal bruge det, så du endelig kan stoppe med at ryge for altid. Find det produkt, der passer til dig, her.

*Baseret på gennemsnitsprisen på en pakke med 210 stk. NICORETTE® tyggegummi og et gennemsnitsforbrug på 10 stykker tyggegummi daglig.  

Læs altid vejledningen. For mere information www.nicorette.dk