ANNONCE:

Vi har spurgt OPR-Virksomhedslån, hvilke råd de typisk giver nye iværksættere:

1. Afklar din identitet
Stil dig selv to enkle spørgsmål for at blive afklaret: Skal din virksomhed løse et problem? Eller skal din virksomhed yde en service? Du skal kunne forklare enkelt og præcist hvilken service eller hvilket problem uden for mange ord. Jo mere enkelt, du kan forklare, hvad du vil lave, jo lettere er det at overbevise andre om, at de skal investere i dig.

2. Læg en forretningsplan
Det er god idé at lave - eller i det mindste starte på - en forretningsplan, så tankerne ikke kun er i hovedet, men også på papir. Forretningsplanen er en beskrivelse af din virksomhed og en plan for, hvordan du vil drive og udvikle den. Du kan hurtigt google dig frem til en skabelon for, hvordan du skriver en professionel forretningsplan. Det kræver ikke, at du fik 10 i dansk stil i skolen – kun at du ved, hvad du vil.


3. Søg sparring
Brug dit netværk til at gøre dig skarp. Lad et par venner læse din forretningsplan, og bed dem stille kritiske spørgsmål. Er der noget, de ikke forstår? Noget som virker urealistisk? Det gør dig bedre forberedt til et møde med en professionel rådgiver, som helt sikkert vil stille de samme spørgsmål.

4. Opret dit firma
Du skal have et CVR-nummer på otte cifre. Det sker på virk.dk, og nummeret er din virksomheds identifikation i forhold til fx moms- og skatteindberetninger. Hvis dit firma har brug for en hjemmeside, skal du også bestille et domæne – altså en hjemmesideadresse. Her er det en god ide at søge rådgivning, for et vanskeligt domænenavn kan betyde, at få søgninger på din virksomhed, mens et godt navn giver dig et forspring fra starten.

5. Styr på jura og forsikring
Du skal have styr på paragrafferne, både når det gælder forsikring og jura. Måske skal din virksomhedskonto forsikres mod hackere? Måske har du et lager, der kræver særlige forsikringer? Det gælder ikke at være i god tro, for det er dit ansvar som virksomhedsejer at sætte dig ind i den lovgivning, der vedrører din virksomhed. Måske skal du have hjælp til det?

6. Styr på regnskab
Selv om du vælger at hyre en revisor, slipper du ikke for selv at vide lidt om debet og kredit, moms og fradrag. Spørg din finansielle rådgiver, hvad du har behov for at sætte dig ind i. Der findes også udmærkede og billige regnskabsprogrammer online, der kan hjælpe dig med at styre din økonomi.
Alternativt kan du vælge at hyre en bogholder, som kan spare dig for rigtig meget tid. Det er oftest billigt i forhold til den tid, som du selv kan ende med at bruge.

7. Skaf startkapital
Du skal have en virksomhedskonto i banken, og en aftale om finansiering af din virksomhed på plads. Det behøver ikke være en lang proces. Du kan fx udfylde en låneansøgning online og få en udbetaling samme dag. OPR-Gruppen har ydet virksomhedslån i hele Norden siden 2005 og har erfaring med små virksomheder.

Sådan får du hjælp

Hvis du ansøger om et virksomhedslån hos OPR kan du forvente et svar på din ansøgning om op til 400.000 kr. samme dag. Sidste år lånte OPR-koncernen 162 millioner euro ud i hele Europa til små og mellemstore virksomheder. Hvis du har en udfordring, så har de helt sikkert hørt om det før. Se mere på opr-virksomhedslån.dk